Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Belgegeçer : ...
WEB https://manisamael.meb.k12.tr
Adres : Laleli Mah. Nusret Köklü Cad. No 5 Yunusemre / Manisa
VİZYON : Avrupa´da insanlar tarafından anıldığında gerçekleştirdiği projelerle, özellikleri ve başarıları ile anılan, saygın ve güven duyulan, Hukuksal, bilimsel ve teknolojik bir altyapı oluşturarak farklılık yaratan; öğrencilerine çağdaş gereksinimlerine uygun beceriler kazandıran, Aldığı eğitimin karşılığını topluma verebilen ve insanlığın gelişimi için bunun önemini fark edebilen nesiller yetiştiren, Bireysel gelişimin sürekliliğini ve toplumsal düşünebilmeyi teşvik eden ve bu doğrultuda rehberlik yapan, Doğa ve çevre bilinci, demokrasi, laiklik ve ulusal değerler gibi değerleri koruyan ve sahip çıkan gelecek nesilleri yetiştiren, Öğrencilerinin Türkçeyi ve öğrendiği yabancı dilleri en güzel biçimde kullanmasını sağlayan, Mezunlarını, kendi ve toplumsal gelişimini sağlayacak saygın üniversitelere yerleştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Mehmet Akif Ersoy Lisesi´nin var oluş sebebi; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, saygın, değişime ve gelişime açık, demokratik, katılımcı, güven duyulan, hoşgörülü, insan haklarına ve doğaya saygılı, özgüveni yüksek, çağdaş bilgi ve becerilere sahip, iletişimi güçlü, olayları çok yönlü ve nesnel değerlendirebilen, topluma yararlı, gerektiğinde liderliğe, işbirliğine ve ekip çalışmasına hazır, yaratıcı, yüreğinde yurt ve insan sevgisi taşıyan, çalışkan, uluslar arası düzeyde çalışmalar gerçekleştiren bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :NORMAL (TAM GÜN)
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Isınma : OKULUMUZUN ISINMA ŞEKLİ KALORİFERDİR.
Servis : özel servis vardır
Ulaşım : Okulumuza 2 - 6 - 7 nolu şehiriçi otobüs hatlarıyla ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Yunusemre Şehir merkezinde yeralmaktadır
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Yunusemre İlçe Merkezi´nde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 2021-2022 yılı kontenjanı 240
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Ortaöğretim Başarı puanı ile öğrenci alınmaktadır.
Sportif Etkinlikler : 2021 Yılı Genç Erkekler Futbol İl İkinciliği.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :